Friday, 12 December 2008

Despre puterea zambetului

Ziggy (personajul din benzile desenate despre care am scris ieri) spune ca zambetul sporeste valoarea unui chip. Nimic mai adevarat! Cred ca multi dintre noi preferam sa privim oameni zambitori si mai putin persoane cu fete inexpresive sau schimonisite. Astfel, zambetul este un aspect important atunci cand stabilim legaturi sau cunoastem oameni noi.

In plus, zambetul mai are o functie, foarte importanta de altfel! Zambetul ne schimba atitudinea!

Ne plangem adesea ca avem zile incarcate datorita sarcinilor pe care le avem de dus la capat - serviciu, copii, cumparaturi, spalat, etc. - si ca ajungem sa nu ne mai simtim bine. Din fericire, exista o cale simpla si eficienta de a ne simti bine pe parcursul intregii zile. Tot ceea ce e nevoie sa facem este sa zambim mai mult.

Zambetul ne schimba atitudinea, indiferent daca constientizam acest lucru sau nu. Daca aveti indoieli, data viitoare cand va veti simti la pamant, incepeti sa zambiti! Zambetul ne afecteaza emotiile datorita legaturii stranse dintre minte si corp. Zambetul provoaca o activitate in zona frontala stanga a creierului (masurata stiintific), aceasta zona fiind cea in care este "inregistrata" fericirea.

Si, mai putem adauga un element - respiratia. Inspirati adanc pe nas, expirati profund pe gura si, in tot acest timp, zambiti. Nu-i asa ca e si mai bine? Respiratia este importanta pentru ca narile sunt conectate la asa numitul sistem limbic care controleaza emotiile. Astfel, atunci cand respiram adanc pe nas, acest lucru are un efect calmant.


Acum, ca stim cu totii cat de bine este sa zambim, haideti sa facem exercitiul cu zambetul de cel putin sase ori pe zi. In timp ce zambim, sa ne aducem aminte sa respiram profund. Rezultatul acestui exercitiu simplu va fi unul deosebit. Un aspect de baza al energiei este acela ca este atrasa de energie avand o frecventa similara. Asa ca, atunci cand zambim, nu numai ca ne simtim mai bine, ci si atragem energie pozitiva. Zambiti deja?

2 comments:

impartialul said...

mai sa fie... chiar asa usor o fi? ramine de vazut...

Mugur said...

@ impartialul

super! de-abia astept sa-mi spui cum a functionat la tine.