Monday, 8 December 2008

Noua serie de MacBook-uri

Saptamana trecuta m-a intrebat un prieten cand am de gand sa-mi schimb laptopul. I-am spus ca, desi a implinit doi ani, nu am de ce sa-mi schimb MacBook-ul. Sunt foarte multumit de el iar sistemul de operare e super stabil (cred ca s-a blocat doar de doua sau trei ori in acesti doi ani). Chiar si bateria continua sa fie OK dupa atatia ani si imi ofera autonomie de 2,5 ore!

Astazi insa am vazut noua serie de MacBook-uri si cred ca in curand imi voi schimba laptopul :) Noul MacBook arata absolut senzational!!! Carcasa e din aluminiu ceea ce face ca portabilul sa fie mai subtire si mai usor comparativ cu generatia precedenta. Mousepad-ul e precum display-ul de la iPhone cu diferenta ca recunoaste si mai multe gesturi! Un senzor detecteaza cand lumina ambianta scade dramatic si ilumineaza automat tastatura. Bateria tine 5 ore cu wireless-ul pornit!!! Bineinteles, toate caracteristicile tehnice sunt net superioare seriei precendente de MacBook-uri.


Bine, nu totul este roz :) Noua versiune de MacBook nu mai are port Firewire. L-au scos cu totul, fara sa introduca ceva nou in loc... Si un alt minus: au inlocuit portul mini DVI cu un port mini Display, ceea ce inseamna ca e nevoie de adaptoare DVI, VGA sau dual-link DVI; altfel nu ai cum sa conectezi noul MacBook la un videoproiector sau display extern, portul mini Display fiind folosit doar la echipamente Apple... Alti bani, alta distractie...

In cazul in care aveti un MacBook, Mac mini, iMac sau Mac Pro, cred ca o sa vi se para foarte interesant blogul http://www.tips4mac.info. Autorul posteaza zilnic cate o informatie utila pentru cei care folosesc sistemul de operare MacOS.

No comments: