Sunday, 11 January 2009

Despre interpretari / About interpretations

"There are no facts, only interpretations." - Friedrich Nietzsche

"Nu exista fapte, ci doar interpretari." - Friedrich Nietzsche

6 comments:

ajnanina said...

e adevarat ca interpratarile sunt cele care consolideaza matrixul.
si totusi, si faptele alea trebuie sa fie pe undeva, nu iese fum fara foc ...

Mugur said...

@ ajnanina
asa este, si faptele sunt pe undeva. si parca la cursul de filosofie profesorul ne-a spus ca, de fapt, o perceptie obiectiva se formeaza din suma perceptiilor subiective care se impun in fata celorlalte perceptii la fel de subiective.

impartialul said...

ai grija ca incepi sa te repeti. "Nu exista fapte, ci doar interpretari." - Friedrich Nietzsche = "Nu vedem lucrurile asa cum sunt ele, le vedem asa cum suntem noi." - Anaïs Nin (postata undeva la sfirsitul anului trecut).

Mugur said...

@ impartialul
super spirit de observatie si super memorie. imi aduc aminte ca iti spuneam la un moment dat ca tot ceea ce postez aici, postez in primul rand pentru mine, asa ca am simtit nevoia sa postez ceva similar. plus ca repetitio mater studiorum est.
vad ca esti activ online desi esti plecat din tara. ti-ai luat cumva laptopul cu tine?

impartialul said...

ba, baiatule, era mai simlu sa spui ca e pravalia ta si faci ce vrei cu ea. nu sa ma aburesti ca ai simtit nevoia sa postezi ceva similar.

p.s. ce sa ma fac? sunt dependent de blogul (drogul) tau. sper sa nu ma duca la pierzanie...

Mugur said...

@ impartialul
off, nu e chiar asa si imi pare rau ca m-am exprimat defectuos. intr-adevar, imi astern aici gandurile in primul rand pentru mine, dar si pentru toti oamenii care gasesc aici ceva interesant de citit sau de reflectat. si, ca orice pravalie, si a mea are nevoie de musterii ca sa functioneze :) deci, nu fac chiar tot ceea ce vreau cu pravalia mea. daca as fi vrut asa ceva, nu imi mai faceam blog, as fi scris un jurnal. am vrut blogul pentru ca este o modalitate de a-i ajuta si pe ceilalti intr-un mod mai mult sau mai putin direct, asa cum ma ajut si pe mine.

p.s. la pierzanie te duce ceea ce vrei tu sa te duca... sa stii ca sunt magulit de aprecierile tale!