Wednesday, 27 May 2009

Cautarea

Aseara am fost la workshop-ul de scriere creativa al Ajnaninei si am intrat in lumea povestilor. A fost un cumul de experiente minunate, cu parfum de basm si sunete de culori fantastice, desprinse din curcubeul senzatiilor.

Iar una din experiente a pornit de la o imagine presarata printre alte imagini, imagine pe care mi-am ales-o ca sursa a povestirii mele. Da, este imaginea de mai jos, usor ciudata la prima vedere :)


Cautarea
Era iarasi singura si se simtea ca un lan de secara ce tocmai fusese secerat. Nu mai avea niciun sentiment iar ochii ii secasera precum fantanile parasite din desert. Auzea obsesiv o voce care urla: "De ce? De ce tocmai eu??". Simtea cum fiecare secunda care trece o aude, o biciuie si o afunda tot mai adanc in genunea mintii ei.

Era iarasi singura si stia ca nu mai este in stare sa o ia de la capat. Si, atunci, isi aduse aminte de aparat si il scoase. Se conecta la el, intra intr-o stare de relaxare profunda si... nimic...

Urmatorul workshop de scriere creativa se desfasoara martea viitoare, asa ca, dava vrei sa experimentezi si tu ce inseamna sa pasesti pe taramul fantastic dar real al povestilor, poti veni si tu.

30 comments:

mihaella said...

interesant intradevar si eh,daca as fi fost mai buna la creatie...

Mugur said...

Mihaella, cu totii suntem buni la creatie :) Ramane doar sa descoperim daca nu am descoperit deja...

ajnanina said...

Mugur, mutumesc pentru sustinere, ajutor si impartasire...
prezenta ta si a Mikkai a improspatat si dinamizat atmosfera grupului.

am asteptat cu emotie sa-ti recitesc povestirea... e atat de convingatoare ca aproape am intrat in ea :) si imaginea imi pare altfel acum... :)

Cristian Lisandru said...

"Era iarasi singura si se simtea ca un lan de secara ce tocmai fusese secerat. Nu mai avea niciun sentiment iar ochii ii secasera precum fantanile parasite din desert" - căutarea. Căutarea de sine, căutarea cuiva alături de care să te simţi împlinit, căutarea acelei uşi prin care poţi în destinul pe care îl construieşti în fiecare zi şi ai senzaţia că se îndepărtează, în loc să se apropie... Da, a căuta înseamnă să cauţi descoperirea, chiar şi atunci când ajungi la concluzia că în primul rând trebuie să te descoperi pe tine...

Paul said...

Norocosilor... cata invidie...

Leo said...

Oaaa... Ce experienta inedita ! Mugur, multumesc ca ne-ai impartasit-o ! Mi-ar fi placut si mie sa fiu acolo, mi-as fi lasat imaginatia sa zburde, cred ca e foarte relaxant dupa o zi de munca.

"Se simtea ca un lan de secara ce tocmai fusese secerat" - frumos spus...

doareu said...

Imi pare nespus de rau ca starea de rau m-a tinut departe de seara povestilor, de a cunoaste oameni noi. :(
Se mai intampla.
Felicitari pentru poveste...

elena marin-alexe said...

Interesanta combinatie de comparatii si metafore, subantelese si avansate in fantastic...

Adrian said...

Unele vise ale noastre, se pot totusi implini, printr-o poveste :)

gabi said...

Mugur,
dupa ce ti-am citit povestea imi recunosc perplexitatea. Uneori evenimentele o iau inainte si se petrec chiar si atunci cand esti mai putin martor :(

Madalina said...

Orcat de mult as fi stat in fata acelei imagini, cred ca niciodata nu as fi putut sa creez o poveste atat de frumoasa si de profunda...

Anonymous said...

Multumesc si eu ca am aflat.Bravo Ajnanina!
Imi doresc sa ajung dar sa vad cum scriu povestea la serviciu ca eu lucrez pana dupa ora mentionata..:)

Geanina Codita said...

Viata o permanenta cautare de sine. Poate asta este esenta vietii, poate de aceea ne si place viata cu toate trairile ei, cateodata simtim o dorinta bolnaviciosa de a ne tortura sau de a fi torturati de sentimente. Voi cauta permanent, dincolo de viata. Cand ma voi regasi , voi fi implinita cu adevarat.

Mikka said...

Draga Mugur,
Eu am ramas inca in lumea aia, si ma scot cu greu de acolo... Pentru ca nu vad de ce ar trebui sa o fac. Asa am eu, "probleme" de vedere... :)))
Povestea asta, "Cautarea", a venit din aceeasi zona a Inefabilului, de unde am fost cu totii hraniti de inspir... Si totusi, fiecare a avut alte culori cu care sa-si zugraveasca panza.
Aici e o picatura foarte concentrata de oglindire a unui univers. Foarte greu de prins asa ceva, in privire, darmite in cuvinte. Genunea mintii si planul, intinderea goala...
Extrem de sugestiv, in cateva cuvinte.
Mare "mester" de povesti!

Dan Ioanitescu said...

deci acolo se fac si se desfac lumi...

Lorena said...

Destul de interesant, ce pot sa zic?

Mugur said...

Ajnanina, si eu iti multumesc pentru atmosfera de poveste si pentru informatiile minunate pe care le-ai impartasit cu noi la workshop. Atmosfera de poveste m-a ajutat sa scriu povestea. Era ca si cum stiloul mergea singur pe hartie :)

Mugur said...

Cristian, tare adevarat! Pentru a sti ce cautam si, mai ales, pentru a sti ca ceea ce am gasit esti ceea ce cautam, e nevoie sa ne descoperim in primul rand pe noi insine...

Mugur said...

Paul, sunt sigur ca invidia ta este una buna :)

Mugur said...

Leo, multumesc. Si eu cred ca ti-ar fi placut mai ales ca PA-urile tale sunt absolut fantastice. Au un farmec aparte si unele au si o tristete in bucurie sau o bucurie in tristete :)

Mugur said...

Doareu, sper ca acum esti bine si in forma.
Seara povestilor e in fiecare marti :) Asa ca poate ajungi marti acum.
Multumesc frumos pentru cuvintele de apreciere.

Mugur said...

Elena, multumesc frumos! Am fost inspirat de atmosfera creata de Ajnanina si de imaginea pe care mi-am ales-o pentru povestire :)

Mugur said...

Adrian, si eu cred ca o poveste poate fi fundatia pentru realizarea unora dintre visele noastre :)

Mugur said...

Gabi, cred ca exista o stare de flux care conecteaza oameni si evenimente. Si eu mai am momente de perplexitate uneori desi am tot citit despre inconstientul colectiv...

Mugur said...

Mada, multumesc mult! Eu cred ca te-ar fi inspirat atmosfera de la workshop si ai fi creat o poveste absolut minunata si profunda avdn ca punct de plecare imaginea...

Mugur said...

Camelia, ma bucur. In caz ca nu ai cum sa ajungi, sunt sigur ca vei scrie povestea si va iesi ceva minunat :)

Mugur said...

Geanina, tare frumos! Si eu cred ca viata este o permanenta cautare de sine. Si, gasindu-ne din cand in cand, vrem si mai mult. Si continuam sa ne redescoperim si sa ne regasim.

Mugur said...

Draga Mikka,
Multumesc frumos! Fiind conectati la sursa povestilor, am reusit cu totii sa punem pe hartie cateo bucatica din Univers, o particica a hologramei care reflecta intregul.

Mugur said...

Dane, da, acolo este unul din locurile in care se fac si se desfac lumi...

Mugur said...

Lorena, a fost o experienta minunata si interesanta!