Tuesday, 5 May 2009

"Traieste Liber"

Image credits: Toxel.com

Cum ar fi daca instalatorul de care ai nevoie ca sa rezolvi problema unei tevi cu personalitate te-ar ajuta complet dezinteresat, fara sa-ti ia niciun ban? Cum ar fi daca cineva te-ar ajuta cu traducerea unui document si ar face-o gratis? Cum ar fi daca un om pe care nu il cunosti ti-ar curata computerul de un virus sau ti-ar reinstala sistemul de operare fara sa iti ceara vreun ban? Cum ar fi daca si tu ai ajuta pe cineva necunoscut fara sa astepti vreo recompensare materiala a ajutorului tau?

Traian, un prieten despre care v-am mai povestit, are acest vis! El vrea sa ajute la crearea unei comunitati de oameni care isi ofera ajutorul neconditionat.

"Se creaza un website unde orice persoana isi poate crea un cont GRATUIT, cu detalii de contact si o lista cu serviciile pe care le poate oferi GRATUIT membrilor website-ului. In acest fel, sper sa ajungem la un fel de Pagini Aurii online, diferenta fiind aceea ca serviciile sunt GRATUITE. Initial ma gandisem la ceva gen serviciu contra serviciu dar ar fi usor limitat proiectul. Cineva poate avea nevoie de altcineva, dar invers nu. Oricum, in linii mari e vorba despre un obicei vechi, eficient dar dat uitarii: TROCUL."

Daca vi se pare interesanta ideea, gasiti mai multe informatii aici: Traieste Liber.

Mie mi se pare super interesanta ideea lui Traian si sper sa ne strangem suficienti de multi incat sa transformam aceasta idee in realitate.

Orice idee, sugestie sau comentariu sunt mai mult decat binevenite!

12 comments:

Jacktels Kochbuch said...

Hallo Mugur,

eu gäsesc Ideea asta super Klasse.
Din punkt de Vedere logistik sint citeva Details care trebuie gindite, da in rest ar fii minunat dacä s-ar putea realiza asa ceva.

Salutäri Jacob

gabriela said...

as fii de acord cu acest proiect, si sper ca vom fi suficienti de multi pentru al pune pe picioare ca sa ne ajutam uni pe alti.cu aceat proiect sa speram ca vom schimba atitudine unor persoane in bine

Simona said...

Ideea e ok, sunt de acord, doar ca una e ideea pe hartie si altceva se intampla in realitate :) feliciatri celui ce a avut aceasta idee :)

Camelia said...

la nivel spiritual stiam ca spre asta se tinde dar sincer nu ma asteptam inca....eu zic Super!!

ajnanina said...

e minunat, se poate.
mai exista cateva astfel de minicomunitati virtuale si stiu ca merge.
combustibilul e entuziasmul si increderea. dificultatile stau in detalii, dar cu asa combustibil se poate trece peste.

Cristian Lisandru said...

Iată o idee/proiect la care aş subscrie...

Mikka said...

Yesss! In fine ceva care face o iesire din Matrix. Din acel "la noi numai asa se poate" (spaga, o mana spala pe alta etc) Unde mai pui ca e o super asemanare cu ce au facut unii, la scara mai mica, in "Cum am ales libertatea" (Tom Hodgkinson). Ar fi o super surpriza pentru un sistem in care se lucreaza intens la productia de tepe si la manunchiuri grase de bete in roate...
Multzam fain, Mugur!

Leo said...

Buna dimineata, Mugur !
Idee buna, desigur, insa ma tem ca e putin utopica, s-ar putea sa se abuzeze de bunavointa unora... Cum ziceau si altii, trebuie gandita bine inainte de a fi pusa in practica.

mihaella said...

e foarte buna ideea,dar cum convingem statul sa primeasca nimic,firmele de leasing la fel?
in rest e super.

Mugur said...

Oameni buni, va multumesc mult pentru ideile, gandurile si comentariile voastre. E un ajutor de mare pret pentru inceputul acestui proiect initiat de Traian. Au aparut si continua sa apara diverse intrebari la care, in acest moment, nu au aparut si raspunsuri. Insa ele vor veni si vor ajuta la conturarea acestei comunitati de oameni care ajuta dezinteresat.

Anonymous said...

Acum am vazut aceste postari si va multumesc pentru sinceritate si sustinere. Este un proiect care poate creste doar prin membrii sai, prin urmare va invit sa imi adresati un email la traiesteiber@gmail.com astfel incat sa va trec in lista de mailing (evident, cei care doresc sa afle noutati sau sa ajute atunci cind este nevoie, daca le este la indemana.) Cuvintul de bolta este in continuare GRATIS asa ca daca in mintea unora va incolti ideea ca ceva trebuie sa fie in spatele proiectului, ei bine, nu suntem decit noi cei implicati si voi, cei pe care ii asteptam! Va multumesc. Traieste Liber http://traiesteliber.wordpress.com

Mugur said...

Traian, am introdus blogul http://traiesteliber.wordpress.com si in lista mea de bloguri astfel incat sa fie vizibil tot timpul.

Mai postez si eu adresa de e-mail traiesteliber@gmail.com si sper sa vina cat mai multe e-mail-uri cu idei!