Thursday, 27 January 2011

Prieteni de cumparat

Traim intr-o societate in care putem cumpara absolut orice: portocale si banane tot timpul anului, televizoare plate LCD, masini scumpe, haine si incaltaminte la moda, telefoane mobile care pot substitui un computer si o multime de altele.

De anul acesta mai putem cumpara ceva: un prieten sau mai multi! De fapt, putem inchiria prieteni cu preturi intre 1 si 150 EUR de la www.rent-your-friend.com. Cu 1 EUR poti interactiona cu prietenul inchiriat doar la telefon. Insa exista tot felul de alte pachete de servicii la preturi ceva mai mari.

De exemplu, daca esti mama, "indiferent daca esti intr-o relatie serioasa sau singura", poti achizitiona pachetul "Mama" cu 25 EUR pentru 2 ore: "Pachetul "Mama" va este dedicat si speram sa va ofere ceea ce nu gasiti nicaieri: un sentiment de siguranta, intr-o lume nesigura."

Pachetul "Single" este insa ceva mai ieftin 20 EUR pentru 3 ore: "Indiferent ce varsta si personalitate aveti, sunt multe situatiile carora nu doriti sa le faceti fata singur."

Mai exista si pachetul "All": "Ati citit tot ce va putem oferi si totusi nu gasiti exact ceea ce cautati. Mai avem o solutie pentru dumneavoastra." Pretul va fi insa calculat in functie de ceea ce este nevoie sa faca prietenul inchiriat si in functie de timpul pe care va fi nevoit sa-l petreaca cu tine.


Oare ne-am instrainat atat de mult unii de altii incat avem nevoie sa ne cumparam prieteni cu ora? Probabil ca da din moment ce au aparut astfel de servicii... Si pana la urma ce rezolva cineva care isi inchiriaza un prieten? Rezolva efectele faptului ca este singur/a... Insa cauza care genereaza aceste efecte continua sa fie prezenta, oricate ore cineva si-ar cumpara ca sa aiba un prieten sau mai multi, si aceasta cauza continua sa genereze efecte...

Daca te tenteaza ideea de a-ti inchiria prieteni, poate ca este timpul sa te gandesti sa faci ceva pentru cauza care genereaza lipsa de prieteni.

  • Cum anume faci ca sa nu ai prieteni?
  • Ce anume poti face ca sa iti faci prieteni?
  • Ce te impiedica si cum poti inlatura aceste piedici?
  • De ce anume ai nevoie ca sa dezvolti o prietenie adevarata?

Iar daca te simti debusolat/a si nu stii incotro sa o apuci, un psiholog sau un coach iti poate crea spatiul necesar in care sa explorezi cauza si sa gasesti solutii astfel incat sa ai prieteni adevarati si nu cumparati cu ora.

2 comments:

carmen said...

inainte sa ajung la finalul postarii, ma gandeam ca aceasta inchiriere de prieteni e un fel de terapie, care insa nu are efecte de durata.
sunt de acord ca se trateaza efectele nu actioneza asupra cauzelor.
in concluzie nu mi se pare o "investitie" buna. :)

un coach mi se pare cea mai buna idee.

Mugur said...

Carmen, din pacate, inchirierea de prieteni ar putea fi, in cel mai bun caz, o fuga de realitate. Un fel de terapie reprezinta prieteniile online. Iar cel mai la moda acum este un cont de Facebook, unde nici macar nu este nevoie sa interactionezi direct, poti, de exemplu, trimite mandale de lumina, imbratisari, sarutari, ingeri si smiley :)

In schimb si eu tot pentru varianta sesiunilor de coaching as opta, si nu neaparat pentru ca ma ocup cu asa ceva, ci pentru ca am vazut rezultate.