Friday, 26 April 2013

Iluzie si realitate



"Iluzie si realitate" este un scurt film documentar (22 minute), subtitrat in limba romana, care introduce ideea ca viata noastra de zi cu zi, asa cum o percepem noi prin cele cinci simturi, nu reprezinta realitatea.

Fizica cuantica a demonstrat ca spatiul si timpul sunt iluzii ale perceptiei iar corpurile noastre nu sunt, cu adevarat, o realitate, chiar daca ocupa acest spatiu.

Ernest Rutherford (fizician si chimist din Noua Zeelanda, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie in anul 1908; este considerat "parintele" fizicii nucleare) a realizat la Manchester un experiment de fizica ce i-a dezvaluit interiorul unui atom. Oamenii de stiinta au fost uimiti sa descopere ca atomul este aproape in totalitate spatiu gol. 

Astfel, apare intrebarea fireasca: Cum este posibil ca acest atom sa alcatuiasca lumea palpabila care ne inconjoara? Adevarata noastra constiinta nu exista in creierele sau in trupurile noastre…

Iar aceasta iluzie a trupurilor noastre individuale, insotita de dezinformarea privind adevaratele noastre origini, s-a manifestat prin ideea ca gandim independent unul de celalalt. Cu aceasta viziune distorsionata a lucrurilor ar parea imposibil de explicat, stiintific vorbind, telepatia, clarviziunea sau mediumurile spirituale.

In cazul in care nu ati vazut deja documentarul "Iluzie si realitate", va invit sa o faceti. Ideile prezentate sunt cu adevarat interesante.


 

No comments: