Wednesday, 27 October 2010

Despre ceea ce conteaza

Se povesteste ca intr-o zi din vremuri demult apuse un om a trebuit sa faca o calatorie intr-o tara indepartata, aflata peste mari si tari.

In drumul sau a intalnit tot felul de oameni, cu obiceiuri mai mult sau mai putin asemanatoare. Si-a amintit pentru tot restul vietii de unul dintre acestea.

Era intr-o dimineata cand a zarit in departare turnurile unei cetati. Pana sa ajunga in apropierea ei se facuse deja miezul zilei si, cum in partea dreapta a drumului se afla un cimitir ingrijit, cu pomi umbrosi si flori frumos parfumate, omul s-a hotarat sa faca un scurt popas.

Pasind catre o banca pe care o zarise in apropiere, omul a citit ceea ce era scris pe cruci: "A trait sase ani, trei luni si patru zile", "A trait unsprezece ani, doua luni si cinci zile", "A trait trei ani, patru luni si patru zile", "A trait noua ani, opt luni si doua zile".

S-a intristat crezand ca nimerise intr-un cimitir pentru copii si unul dintre locuitorii cetatii l-a vazut si l-a intrebat:

- "De ce esti atat de trist, ai pe cineva din familie ingropat aici? Mama, tatal poate...?"

- "Cum s-ar putea una ca asta, doar vad ca aici sunt ingropati numai copii!"

- "Nu... doar ca, vezi..., noi cand ne nastem primim fiecare cate un carnetel. La inceput tin socoteala parintii pentru noi, apoi scriem singuri... de fiecare data cand ne-am bucurat si pentru cat timp... iar cand unul dintre noi se duce, familia aduna timpul pe care omul l-a petrecut bucurand-se... si asta este ceea ce vezi tu scris aici."

- "Timpul pe care l-ati petrecut bucurandu-va..."

- "Da, pentru noi doar asta conteaza!"


Daca ar fi sa ai un astfel de carnetel, tu cati ani, cate luni si cate zile crezi ca ai adunat in el pana acum? Iti traiesti viata bucurandu-te sau afundandu-te in regrete? Care este cea mai mica schimbare pe care, daca o faci astazi, ajungi sa traiesti un pic mai mult din viata pe care ti-o doresti?

4 comments:

DoarATAT said...

Bună Ziua !
Domnului Mugur Bădărău !
~
Frumos !
Doar că eu ... am şi mai PUŢIN de atât (Ani ... o imensitate !), eu am câteva sute ... de minute !
...
Căci DoarATAT contează de fapt :

SECUNDELE în care ... amintindu-ţi de CREATOR ... doar ATUNCI Trăieşti în FAPT ! (de fapt !)

~
Sper că am ... măcar O ORĂ de Viaţă !
Dumnezeu ŞTIE !
~
O ZI BUNĂ ... îţi doresc !
Doamne ajută !
~
Cornelius,

PS: ... în rest ... fiecare EVOLUEAZĂ, atât cât îl "duce" capul ... adică ... din ce a acceptat să asimileze, cât anume îşi ASUMĂ ... prin TRĂIRE LA VEDERE (Fapte propriuzise, Vorbe, Gânduri ... şi ... "activarea" propriului SUFLET !) ... toate însă, după Voia Domnului Dumnezeu ! DOAR "cele" BENEFICE !
...
şi câţi dintre noi ... "ştiu" ... să se afle ... între "benefice" ?
CUVINTELE înseşi ... SUNT greu de "tradus" ... CORECT !
Ele trebuiesc LĂSATE ... să vibreze ! Deocamdată ... DoarATAT ... ni se permite :

Să vibrăm prin Cuvinte !
~,

Mugur Badarau said...

Buna Ziua Domnului Cornelius!

Ma bucur ca ti-a placut ceea ce ai citit!

Asa cum spui si tu fiecare dintre noi evolueaza in felul propriu su pentru fiecare secundele si orele se numara altfel... E bine din cand in cand sa ne aducem aminte ca traim si atunci ne dam seama si cum traim. Iar daca orele respective nu sunt asa cum ni le dorim in viata noastra, atunci alegem sa facem ceva sau sa lasam lucrurile asa cum sunt... Alegerea este a fiecaruia dintre noi!

O zi buna sa avem si numai bine!

Mugur

DoarATAT said...

Domnule Mugur !
Bună Ziua !
~
Vă mulţumesc !
Accept că DEJA (poate intuitiv) aţi atins ... punctul meu slab !

Este drept că (de la Dumnezeu ... lăsare !) TOT TIMPUL ... ALEGEM !

Schimbările minore, survin unor "alegeri" fireşti, => [în virtutea INERŢIEI, după ureche, îndemnaţi, sfătuiţi, de capul nostru]..., dar care seamănă prea mult a "Nehotărâre", a "lăsarea lucrurilor AŞA cum sunt" (cum bine ... m-aţi atenţionat ! Mulţumesc din Suflet !). Aş încadra aici ... pe "cititorii de Horoscop", dar, aceştia sunt alt soi de nehotărâţi: acei care VOR să-şi schimbe "Destinul" (SPUS ... de alţii !).
~
Pentru o SCHIMBARE "reală" (da! între ghilimele) ... avem nevoie de multe ... multe ... multe !

Printre altele:

*&= GIR DEPLIN lui Dumnezeu !,
*&= Maturitatea trecutului propriu,
*&= Comprehensiune PROPRIE !,
*&= Acceptare prin ASCULTARE, sau ("altfel" spus) ... aflarea în LEGALITATE !,
*&= Definiri corecte a CUVÂNTULUI (se "văd" atunci când ... Cuvintele vibrează) !,
*&= "Alegerea" (!) urmată de TRASEU !,
*&= Aflarea unui "Cap de POD", deci ... revenirea la SEMENI, unde fiecare ESTE:

"SINGUR ÎMPREUNĂ" !,

*&= contează desigur şi "uneltele" de care ne folosim: (sic !) cuvintele (pot fi şi ... unelte); întâmplările; Respectul pentru TOT şi TOATE CELE (în care să nu uităm să ne includem, ca făcând parte din ... "Natură"); OGLINDA !!!; "uitarea" !!!!; ...
~
Vârf de aisberg !
Atenţie ! Se poate "aluneca" ... :)
Asta, pentru că nimic nu-i imposibil ... ci doar greu !
~
Cornelius,

PS: ... iar m-"a luat Valul". Iartă-mă, te rog !
Desigur, noi comunicăm, nu ne "certăm", nici ... "cercetăm" ...., pentru a putea măcar, zâmbi (ca mai sus):
:) (un emoticon ... citire)
~,

Mugur Badarau said...

Buna ziua Domnule Cornelius!

Ai atins un punct esential pentru foarte multi oameni. Multi dintre noi avem tendinta sa alegem si sa ne raportam exclusiv la ceea ce se intampla in exteriorul nostru. Daca la horoscop scrie ca ziua va fi proasta, omul alege sa faca tot posibilul ca ziua sa fie intr-adevar proasta (la un nivel inconstient, de cele mai multe ori). Sau unii mai decid sa se lase "tarati" in starile oferite de altii care, de cele mai multe ori, sunt neproductive...

Si, revenind la alegere, putem alege sa fim in primul rand atenti la ceea ce se intampla in interiorul nostru si, apoi, si la ceea ce se intampla in exterior. Si sa si alegem sa actionam in modul in care noi suntem cel mai multumiti cu noi insine.

Mugur :)