Wednesday, 4 May 2011

Despre alegeri si decizii

Un tanar student participa la o prelegere filosofica despre viata si despre alegerile pe care fiecare dintre noi le face. Declaratia filosofica a oratorului era ca ne aflam acolo unde ne aflam pentru ca acesta, si nu altul, este locul in care ne dorim sa fim.

La finalizarea prezentarii, tanarul student se gandi ca pentru el afirmatia nu era valabila. Era sarac, avea datorii, se afla cu moralul la pamant si, totusi, isi dorea sa aiba bani si sa fie optimist in privinta viitorului.

In schimb, dupa cateva saptamani, tanarul student intelese ca se afla acolo unde se afla din cauza alegerilor si deciziilor sale. Tot incercase sa ajunga din 'Punctul A' in 'Punctul B' mergand de fiecare pe acelasi drum. Dintr-o data intelese ca era timpul sa schimbe directia.

Intr-una din cartile lui, Thomas Sikking spunea: "Nu esti produsul unui camin distrus, al unei economii devastate, al unei lumi aflate in razboi, al unui grup minoritar, al unei familii de alcoolici sau al unui cartier de saraci. Esti produsul propriilor tale procese de gandire si tot ceea ce gandesti astazi reprezinta piatra de incercare a zilei de maine."


No comments: