Thursday, 5 May 2011

Despre cum sa obtii ceea ce vrei si sa vrei ceea ce ai
Extras din cartea lui John Gray "Cum sa obtii ceea ce vrei si sa vrei ceea ce ai"


"Imi amintesc ca mergeam cu masina impreuna cu fiica mea Juliet, care era adolescenta la vremea aceea. Cand eram opriti la un semafor, ea m-a intrebat de ce stopurile in orasul nostru sunt intotdeauna rosii.
I-am raspuns: "Hai sa facem un experiment si sa vedem daca intr-adevar toate stopurile sunt rosii."

Umbland prin oras, am descoperit ca erau mai multe stopuri verzi decat rosii. Doar ca nu le remarcam pe cele verzi din cauza ca treceam prea repede de ele. Iti ia numai cateva secunde ca sa treci pe verde, insa iti ia mult mai mult sa astepti la un stop pe rosu. Fireste ca am observat mai mult stopurile rosii pentru ca, in timp ce asteptam, eram nerabdatori sa ne punem in miscare.

Acest exemplu explica limpede felul in care mai multi oameni privesc viata. Ei se mira de ce exista prea multe semafoare rosii. Fie ca viata nu li se pare dreapta, fie ca nu asteapta prea mult de la ea. Vazand mereu semafoare rosii, ei isi pierd increderea ca vor obtine ceea ce vor intr-adevar. Luandu-ti timp sa apreciezi luminile verzi si multumind pentru ceea ce aduni in fiecare zi, esti mai inclinat sa ai incredere ca poti atrage ceea ce-ti trebuie si sa creezi ceea ce vrei."

Daca esti interesat/a de dezvoltare personala, te invit sa vizitezi si pagina de Dezvoltare Personala si sa dai click pe 'Like'. Multumesc.

No comments: