Tuesday, 2 August 2011

De-a v-ati ascunselea

Intr-o zi, calitatile omului s-au strans ca sa se joace de-a v-ati ascunselea... S-au adunat Nebunia, Adevarul, Dragostea, Trufia, Lenea, Harnicia si Ura.

S-a stabilit ca Nebunia sa fie prima care sa numere pana la 1 milion. Au fost si refuzuri de a participa la joc. Adevarul n-a dorit sa se ascunda, justificand: "Ce rost are sa ne ascundem daca si-asa vom fi descoperiti?". Trufia a refuzat si ea, spunand ca e prea josnic pentru ea jocul asta.

Si Nebunia a inceput sa numere: 1, 2, 3... 999.999, 1.000.000. Dupa ce-a terminat de numarat a pornit in cautare. Prima gasita a fost evident Lenea, ascunsa in primul tufis. Dupa cautari indelungi a fost gasita Ura, pitita dupa o creasta de munte. Desi se straduise sa se ascunda bine, Harnicia a fost si ea gasita la scurt timp. Dar Dragostea era de negasit. A colindat Nebunia munti si carari, dar degeaba. La un moment dat, calcand pe-un tufis cu spini, se auzi un tipat ingrozitor. Spinii impunsesera ochii Dragostei. Dragostea urla de durere, in timp ce Nebunia se scuza neincetat. Vazand ca nimic nu poate alina suferinta Dragostei, Nebunia a luat o hotarare: "Oricand si oriunde o voi insoti". 

De atunci, Dragostea e oarba... si Nebunia o insoteste mereu!


2 comments:

Unknown said...

dar spinii, tufisul si cerul ascundeau la vedere forţa ce mâna jocul, nuantele care crează dragostea, hărnicia, chiar şi nebunia. IUBIREA.
şi atunci jocul devine joc de copil inocent şi în acelaşi timp importanţa 0 a totului. începutul şi sfârşitul.
şi dragostea îşi va scoate spinii din ochi şi va curge nestăvilită, nebunia nu îşi va mai avea rostul decât ca experienţă voită, lenea va fi înlocuită cu nişte nuanţe mai dulci.

Mugur Badarau said...

Flipi, tare poetic cum ai descris tu aceste stari. Si eu cred ca Iubirea este in tot si in toate, oarba sau nu.