Friday, 27 January 2012

Reconectarea la intuitie


Albert Einstein spunea ca "Mintea intuitiva este un dar sacru iar mintea rationala un servitor credincios. Noi am creat o societate care cinsteste servitorul si a uitat darul". Si, intr-un mod incet dar sigur, dezvoltarea societatii ne indruma catre utilizarea constientului, a rationalului, prin sistemul educational, prin virtualizarea legaturilor dintre oameni, prin utilizarea a tot felul de instrumente care ne ajuta in activitatile de zi cu zi (iar unul dintre ele este chiar telefonul mobil) si care, totusi, ne indeparteaza de utilizarea intuitiei. Mergem la cursuri si seminarii unde aflam ce si cum trebuie sa facem ca sa avem o viata personala si/sau profesionala perfecta, relatii minunate cu noi insine si cu cei din jur, retete de succes pentru rezolvarea problemelor pe care le avem.

Si, totusi, oricat de mult sau de putin constientizam, suntem diferiti si nu exista retete universale ale succesului, cel mult adaptari fericite si personalizate ale acestora. Avem structuri psihice, emotionale si rationale, diferite indiferent daca traim in acelasi oras si poate chiar in acelasi cartier.

Si, atunci, ce alternativa avem? Putem sa ne reconectam la propria intuitie, sa fim in contact cu ea, sa invatam sa o reascultam. Iar o tehnica super simpla pentru cei care sunt obisnuiti sa faca meditatii este aceea ca seara sa facem o recapitulare a intamplarilor de peste zi si sa le asociem cu sentimentele si senzatiile interne pe care le-am trait. In felul acesta, usor, ne reconectam la propria intuitie.

Iar daca aveti o problema care va preocupa de ceva timp, indiferent de natura ei (emotionala, fizica, personala, profesionala, de relatie, etc.), problema pe care nu ati reusit sa o rezolvati rational, va invit la Reconectarea la intuitie (sambata, 11 februarie 2012), un workshop experiential in timpul caruia aveti ocazia sa gasiti solutia de care aveti nevoie sau macar o intelegere constienta dar si profunda a ceea ce se intampla in acea situatie, reconectandu-va la propria intuitie.

4 comments:

Mikka said...

Daaa. "Into"-itia... Inauntrul. Esenta.
Stii, odata (re)descoperita calea asta, devii dependent de ea. Si mai ales independent...
Uite, tocmai ce am revazut asta:

http://www.youtube.com/watch?v=BHVdFLti6UI&feature=related

Unde Socrate zice:
"People are afraid of what's inside...
And that's the only place where they gonna find what they need."

Mugur Badarau said...

Mikka, minunat!!!! Into-itia!
Absolut, toate resursele sunt in interiorul nostru!

Daniel said...

Pentru a intelege macrouniversul, trebuie sa iti intelegi microuniversul interior.

Mugur Badarau said...

Daniel, si eu cred la fel! Mai intai este ne nevoie sa ne intelegem pe noi insine pentru a putea sa-i intelegem pe ceilalti si ceea ce se intampla in exteriorul nostru.