Friday, 26 April 2013

Iluzie si realitate"Iluzie si realitate" este un scurt film documentar (22 minute), subtitrat in limba romana, care introduce ideea ca viata noastra de zi cu zi, asa cum o percepem noi prin cele cinci simturi, nu reprezinta realitatea.

Fizica cuantica a demonstrat ca spatiul si timpul sunt iluzii ale perceptiei iar corpurile noastre nu sunt, cu adevarat, o realitate, chiar daca ocupa acest spatiu.

Ernest Rutherford (fizician si chimist din Noua Zeelanda, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie in anul 1908; este considerat "parintele" fizicii nucleare) a realizat la Manchester un experiment de fizica ce i-a dezvaluit interiorul unui atom. Oamenii de stiinta au fost uimiti sa descopere ca atomul este aproape in totalitate spatiu gol. 

Astfel, apare intrebarea fireasca: Cum este posibil ca acest atom sa alcatuiasca lumea palpabila care ne inconjoara? Adevarata noastra constiinta nu exista in creierele sau in trupurile noastre…

Iar aceasta iluzie a trupurilor noastre individuale, insotita de dezinformarea privind adevaratele noastre origini, s-a manifestat prin ideea ca gandim independent unul de celalalt. Cu aceasta viziune distorsionata a lucrurilor ar parea imposibil de explicat, stiintific vorbind, telepatia, clarviziunea sau mediumurile spirituale.

In cazul in care nu ati vazut deja documentarul "Iluzie si realitate", va invit sa o faceti. Ideile prezentate sunt cu adevarat interesante.


 

No comments: